یکی از میوه های خوشمزه و پرطرفدار جهان کیوی می باشد، در این نوشتار به بررسی طبع و ارزش غذایی کیوی پرداخته و برخی از مهمترین خواص آن در طب سنتی را بیان می کنیم، به طور کلی از دیدگاه طب قدیم طبع کیوی تا حدودی به طعم آن بستگی دارد.
خواص کیوی در طب سنتی
قبل از پرداختن به مبحث خواص کیوی در طب سنتی لازم است که این میوه را به طور خلاصه معرفی نموده و به مهم ترین مواد مغذی موجود در آن اشاره کنیم، کیوی را می توان میوه ای با ظاهری بیضی شکل و پوست پرزدار قهوه ای رنگ دانست، قسمت خوراکی یا همان گوشت داخلی میوه در رنگها و طعمهای مختلفی مشاهده می شود اما رایج ترین ارقام کیوی، گوشت سبز و طعمی ترش یا ملس دارند، همچنین در قسمت داخلی میوه دانه های ریز سیاه رنگ مشاهده می شود، پس از کیوی سبز، کیوی زرد مهم ترین نوع این میوه محسوب می گردد.
به طور کلی کیوی میوه فوق العاده ای است که علی رغم داشتن ارزش غذایی بالا، کالری بسیار کمی دارد، انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید را می توان در این میوه پیدا کرد، به عنوان مثال از ویتامین سی، ویتامین آ، ویتامین ای، ویتامین کا، همچنین فولات، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، مس، آهن و فسفر نام می بریم، علاوه بر اینها کیوی سرشار از فیبر است و مقداری پروتئین نیز دارد.
در ادامه مطالب بالا باید اضافه نمود که کیوی منبع غنی ویتامین سی به شمار می رود و گفته می شود که ترکیبات آنتی اکسیدانی حاوی ویتامین سی موجود در آن حتی از مرکباتی مثل پرتقال نیز بیشتر است، به همین علت مصرف کیوی جهت پیشگیری از بیماریهایی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا توصیه می شود، همچنین میوه نام برده مقدار زیادی پتاسیم دارد و یکی از بهترین داروهای طبیعی ضد فشار خون بالا به شمار می رود.
همان طور که در بخش مقدمه مقاله اشاره شد، از دیدگاه طب سنتی کیوی خواص فراوانی دارد و طبع آن وابسته به طعم میوه می باشد، به عنوان توضیح این مسئله باید گفت که در حالت کلی کیوی ترش طبع سرد و تر دارد اما هر چه میزان ترشی میوه کمتر باشد، طبع آن رو به گرمی می رود، بنابراین می توان گفت که اگر کیوی کاملاً شیرین باشد، طبع آن گرم و تر است اما به طور کلی کیویهای رسیده و ملس طبع متعادل دارند و افراد با هر مزاجی می توانند از آنها استفاده کنند، ناگفته نماند که افراد دارای طبع سرد و خشک کیوی ترش را باید با احتیاط مصرف نمایند.
شایان ذکر است که از منظر طب سنتی، عسل بهترین مصلح کیوی به شمار می رود و به خصوص طبع سرد کیوی ترش را اصلاح می کند، همچنین ترکیب کیوی با عسل و برگهای تازه گل محمدی بسیار مفید است.
پیشگیری از سرطان، رفع مشکل بی خوابی، تقویت قلب، کمک به درمان تب، درمان یبوست و مشکلات گوارشی از مهم ترین خواص کیوی در طب سنتی می باشند، علاوه بر اینها کیوی ضد عفونت و التهاب است، همچنین مصرف آن به پاکسازی کبد و حفظ سلامت کلیه ها کمک می کند.
از آنجا که کیوی غنی از ویتامینها و مواد معدنی است، مصرف آن به زیبایی پوست کمک می کند، رفع جوش و التهاب از جمله خواص کیوی برای پوست می باشند، علاوه بر این کیوی به علت داشتن آنتی اکسیدان بالا با رادیکالهای آزاد مقابله می کند، رادیکالهای آزاد عامل اصلی پیری پوست و ایجاد چین و چروک می باشند، بنابراین کیوی می تواند، پیری را به تاخیر اندازد، همچنین استفاده از پوره میوه به صورت ماسک، چین و چروک پوست را کاهش داده و خطوط ریز را برطرف می کند.
علاوه بر آنچه تا بدین جا گفته شد از دیدگاه طب سنتی کیوی برای سلامت چشمها و تقویت بینایی مفید است، زیرا این میوه دارای مقدار قابل توجهی ویتامین آ می باشد، می دانیم که این ویتامین، مهم ترین ماده مغذی جهت تقویت بینایی به شمار می رود.
هر چند که از نظر طب سنتی کیوی خواص فراوانی دارد اما هر فرد باید با توجه به شرایط بدنی خود آن را مصرف کند، همان گونه که پیشتر نیز توضیح داده شد، بهتر است، افراد سرد مزاج کیوی ترش یا ملس متمایل به ترش را همراه با مصلحات آن مصرف کنند، در حالی که افراد گرم مزاج در صورت تمایل می توانند، کیوی ترش را با خیال راحت استفاده نمایند.
در ادامه پاراگراف بالا باید اضافه کرد که به طور کلی متخصصان طب سنتی مصرف مقدار مشخصی از میوه کیوی را برای درمان مشکلاتی مثل سرماخوردگی، بد خوابی و یبوست توصیه می کنند، به عنوان مثال به افرادی که از اختلالات خواب رنج می برند، توصیه می شود که بسته به طبع و ذائقه خود چهار عدد کیوی را در طول روز و با فاصله مصرف کنند.
ناگفته نماند که در طب سنتی، درمان مشکل یا بیماری یک باره اتفاق نمی افتد، بلکه وابسته به مصرف صحیح و منظم ماده خوراکی است اما در عوض علت اصلی بیماری به طور کامل از بین می رود، بنابراین به عنوان مثال زمانی که صحبت از خواص کیوی برای رفع مشکلات گوارشی به میان می آید، منظور این است که میوه طی روزهای متوالی و به میزان مشخص مصرف شود تا تاثیر ماندگار داشته باشد.
بیان این نکته نیز لازم است که علاوه بر گوشت داخلی کیوی، پوست میوه نیز دارای خواص جالب توجهی است، پوست کیوی به خصوص برای بهبود عملکرد روده ها و دستگاه گوارش مفید می باشد، به همین دلیل توصیه می شود، اشخاصی که از یبوست مزمن رنج می برند، روزانه چند عدد کیوی را با پوست مصرف کنند تا مشکل آنها به مرور زمان و به طور کامل رفع گردد.
به احتمال زیاد شما نیز با هدف خرید میوه کیوی به سایت ما هدایت شده اید، اگر چنین است به شما تبریک می گوییم، چرا که سایت ما در حوزه فروش بهترین ارقام کیوی فعالیت می کند، ما به رضایت مشتریان خود اهمیت زیادی می دهیم، از این رو همواره سعی می کنیم، انواع میوه کیوی را با کیفیت بسیار خوب و قیمت مناسب عرضه نماییم، برای خرید کیوی می توانید از فرم موجود در سایت یا بقیه پلهای ارتباطی کمک بگیرید و از این طریق خریدی موفق و مقرون به صرفه را تجربه کنید.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.